Når eggedosisen er klar sikter du melblandingen i eggedosisen og vender forsiktig med en slikkepott. Visper du i eggedosisen etter at melet er tilsatt vil du slå luften ut av eggedosisen, og det vil du unngå. Jeg siktet melet i to omganger, for å unngå klumper.
6 Hell kakerøren i springformen, og sett den på rist nest nederst i ovnen. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, men 30-40 minutter er en god pekepinn. Ikke åpne stekeovnsdøren de første 20 minuttene, da risikerer du at kaken kollapser. Stikk i kaken med en bakepinne, en coctailpinne eller hva du har til rådighet. Når pinnen er helt uten kakerøre er bunnen ferdigstekt.
7 Avkjøl kaken på rist. Dersom kakebunnen når helt opp til kanten kan du snu hele formen med kake i opp ned på risten, og la den avkjøle seg slik. Alternativt kan du løsne kakeringen og la kaken hvile opp ned på risten. Dekk den i så fall til med et klede mens du avkjøler den.
Nøkkelord:
Kakebunn, Sukkerbrød