Liker du de søte, små klassiske Sarah Bernhardt kakene, vil du elske vår versjon av Sarah Bernhardt i langpanne! Seig og god mandelbunn, med deilig, myk sjokoladekrem og sjokoladeglasur på toppen. Elsk!
Sarah Bernhardt var en fransk skuespiller som ble en av sin tids aller mest berømte kvinner.
Hun ble født i Paris, og var datter av en kurtisane, Julie Bernardt, og en ukjent far. Som ung ble Bernhardt sendt på klosterskole i nærheten av Versailles, men i 1860 begynte hun utdannelsen ved Le Conservatoire national de musique et de déclamation i Paris. Etter hvert ble hun student ved teatret Comédie-Française der hun debuterte som skuespiller i 1862 i Jean Racines Iphigénie. Etter at hun falt i unåde ved teatret for å ha fiket til en medskuespillerinne, flyttet hun til Belgia. Her ble hun elskerinnen til fyrsten av Ligne, som hun fikk sønnen Maurice med.
Sarah Bernhardt fikk også en kake oppkalt etter seg. Sarah Bernhardt-kaken består av mandelbunn, sjokoladekrem og sjokoladetrekk.
Liker du de søte, små klassiske Sarah Bernhardt kakene, vil du elske vår versjon av Sarah Bernhardt i langpanne! Seig og god mandelbunn, med deilig, myk sjokoladekrem og sjokoladeglasur på toppen. Elsk!
Kjør mandlene til mandelbunnen raskt i en foodprosessor, eller mal dem i en kvern. Bland mandlene med bakepulver.
Pisk eggehviter på lav hastighet i en ren bolle. Når du kan se små jevne bobler av eggehvite i bollen, sett opp hastigheten litt. Pisk til eggehvitene danner små skumtopper, og tilsett sukker litt etter litt. Pisk videre til du har en tykk marengs, 3-4 minutter.
Vend inn mandlene med en slikkepott og fordel røren i en bakepapirkledd, stor langpanne (30x40 cm).
Stek mandelbunnen midt i ovnen på 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl bunnen i langpannen etter steking.
Pisk smør og melis til en luftig, hvit krem. Tilsett eggeplommer og hele egg. Ha i kakaopulver og vaniljesukker. Dersom du ønsker mørkere sjokoladekrem, så kan du tilsette mer kakao.
Ha sjokoladekremen over mandelbunnen når bunnen har blitt helt kald. Smør kremen utover, slik at den er jevnt fordelt over hele kaken. Sett kaken kjølig slik at sjokoladekremen stivner litt.
Brekk sjokolade i biter, eller grovhakk den og ha den i en bolle sammen med delfiafett. Sett bollen over vannbad (kjele med vann) slik at sjokoladen smelter.
Sjekk at sjokoladen ikke er for varm – og hell sjokoladen over kaken. Fordel den smeltede sjokoladen utover med en palett. Om du ønsker kan du også lage et mønster i sjokoladen med for eksempel en gaffel. Sett kaken kaldt til sjokoladeglasuren stivner.
Renskjær kaken rundt kantene, og del den opp i små biter med en skarp kniv. Bruk paletten eller en stekespade for å få kakestykkene ut av formen.