
Spagetti carbonara er en enkel og smaksrik pastarett fra Italia. Med revet parmesan, egg og fløte får du den beste pastasausen av dem alle.
Pasta carbonara
Beskrivelse
Spagetti carbonara er en enkel og smaksrik pastarett fra Italia. Med revet parmesan, egg og fløte får du den beste pastasausen av dem alle.
Ingredienser
400 g Spaghetti eller annen pasta
Slik gjør du det
Pasta
-
Kok pasta
Kok pasta som anvist på pakken.
Tips! Bruk gjerne spaghetti, men annen pasta kan brukes.
Bacon
-
Stek bacon
Stek bacon på middels varme i en stekepanne i 5-6 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha i hvitløk det siste minuttet.
Tips! Ta bacon ut av stekepannen, og ha over i en bolle med tørkepapir. Da trekkes fettet ut, og det blir ekstra sprøtt.
Eggeblanding
-
Vistp egg, vann, fløte og parmesan
Visp sammen egg, vann, fløte og parmesan (spar litt parmesan til å strø over den ferdige retten).
Asparges
-
Kok aspargestopper
Kok aspargestopper i saltet vann, i 2 minutter.
Stekepanne
-
Smelt smør
Smelt smør på svak varme i en stekepanne. Tilsett kokt pasta, og hell i eggeblandingen. Bruk to gafler og vend om, og bland sammen. Pass på å ikke bruke for høy varme, da stivner eggeblandingen.
-
Server pasta carbonara med sprøstekt bacon og asparges. Topp det hele med litt revet parmesan og kvernet pepper.
Tips! Pasta carbonara smaker også godt med kokte erter og stekt sjampinjong.