0%
Loading ...

Kvæfjordkake

Total tid: 1 time 25 min Nivå: Øvet
Gå til oppskrift Skriv ut
0 Legg til i favoritter
Verdens beste - Kvæfjordkake
pinit Vis Galleri 3 bilder

“Verdens beste”, eller “Kvæfjordkake”, er blitt kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.

Kvæfjordkake er en kake med marengs, vaniljekrem og mandler, og kalles også ofte for «Verdens beste».

Kaka ble i september 2002 kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.[1] I kåringen deltok også marsipankake, gulrotkake, kransekake og sjokoladekake.

Opprinnelsen til kaka er kongekake, som kvæfjærdingen Hulda Ottestad kjøpte oppskrift på midt på 1930-tallet. Sammen med søsteren drev hun Café Alliance i Harstad, og kjøpte derfor to kakeoppskrifter for 200 kroner. Oppskriften på kongekake ble modifisert, blant annet med færre mandler, som var en dyr vare. Kaka fikk så navnet kvæfjordkake.

Kvæfjordkaka har en egen venneforening kalt Kvæfjordkakas venner. Foreninga arbeider for å promotere kaka, men også for å sette fokus på verdiskaping i distrikter.

Kvæfjordkake

Pinoppskrift
0 Legg til i favoritter
Tilberedingstid 40 min Koke-/Steke tid 30 min Hviletid 15 min Total tid 1 time 25 min Nivå: Øvet Koke-/Steke temperatur: 175  C Kalorier: 309 Beste sesong: Passer hele året

Beskrivelse

"Verdens beste", eller "Kvæfjordkake", er blitt kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.

Ingredienser

Matlagingsmodus Funksjonshemmet

Kakebunn

Marengslaget

Kakefyll

Slik gjør du det!

Klargjør stekeovn

  1. Varm opp ovnen til 175 °C

Kakebunnen

  1. Husk romtemperert smør i biter

    Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Skill eggehviter fra eggeplommer. Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk. Dekk langpannen med bakepapir og fordel deigen i den.

  1. Eggehvite

    Visp eggehviter til halvstiv konsistens. Tilsett deretter litt og litt sukker til det blir helt stivt. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøles.

    Marengs blir seigere dersom du pisker inn sukker til slutt og tilsetter en liten teskje mild og blank eddik.

Kakefyll

  1. Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på kakefatet med marengssiden opp. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott. Legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.

    Unngå for bløt krem: Det er viktig at både fløten og vaniljekremen er kald. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn i kald vaniljekrem. La gjerne kremblandingen stå kaldt i 1-2 timer før den legges på kaken.
Nøkkelord: 17. Mai, Verdens Beste, Kvæfjordkake

Har du laget oppskriften?

Tag #wpdelicious og #deliciousrecipesplugin om du har laget denne oppskriften. Følg @wpdelicious på Instagram for flere oppskrifter.

Fest denne oppskriften for å dele med venner og følgere.

pinit
Oppskriftskort drevet av WP Delicious

Fam. Emmori

Mat og Livsstil Blogg

Hei, vi er Emmori, og har en blogg om mat og livsstil vi selv følger. Her vises litt av vårt daglige virke. Håper det kan inspirere, men ikke følg andre en deg selv.

Vurder denne oppskriften

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Legg til et spørsmål

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vurder denne oppskriften

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Legg til et spørsmål

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

0 Legg til i favoritter
Min
0 Legg til i favoritter

Del den på ditt sosiale nettverk