
Koteletter av svin er en enkel og god hverdagsmiddag, og smaker kjempegodt sammen med kremet soppstuing og honningglaserte gulrøtter. Bruk gjerne en miks av høstens deilige sopp.
Koteletter med soppstuing
Beskrivelse
Koteletter av svin er en enkel og god hverdagsmiddag, og smaker kjempegodt sammen med kremet soppstuing og honningglaserte gulrøtter. Bruk gjerne en miks av høstens deilige sopp.
Ingredienser
Koteletter
Honningglaserte gulrøtter
Soppstuing
Slik gjør du
-
Skrell gulrøtter. Del dem i to om de er store. Legg gulrøtter i en ildfast form sammen med noen klatter smør, og krydre med salt og pepper.
-
Sett formen midt i stekeovnen og bak på 200 °C i ca. 15 minutter til de er møre. Ha honning over når det er 2 minutter igjen av steketiden.
-
Rens sopp og del i grove biter. Finkutt sjalottløk. Finhakk hvitløk og gressløk.
-
Fres soppen i en tørr stekepanne til den faller sammen og og slipper væske. Når væsken fordamper, ha i løk og smør sammen med soppen, og fres til den blir myk. Tilsett timian og fres videre et minutts tid. Hell i i fløte og kok inn til det begynner å tykne. Smak til med salt, pepper og finhakket gressløk.
-
Stek kotelettene på middels høy varme i olje. Stek i ca. 2 minutter på hver side. Tilsett smør, hvitløk og friske urter, og øs smøret over kotelettene med en skje. Sett på lokk og la de steke videre i 5 minutter på lav varme.Legg soppstuing på tallerkner, sammen med saftig kotelett og honningglaserte gulrøtter.