Gir ca 70 rundstykker
Bestemors Rundstykker
Dette trenger du!
Tørrvarer
Spees inn
Slik gjør du det!
-
Tørrvarer blandes i bakebollen
Bland inn alle tørrvarer i bakebollen. Mel, sukker, salt og 1 ½ pose tørrgjær
-
Spe inn vann, smør og melk
Spe i bakebollen mens kjøkkenmaskinen går
- Melk
- Vann
- Smeltet smør
-
Elte
La kjøkkenmaskinen gå i 10 minutter til deigen er smidig
PS! Hvis deigen får elte litt ekstra, så slipper du ekstra mel til utbaking.
-
Hev i bakebollen
La den smidige deigen heve under tørkle i bakebollen i 1 til 1 ½ time
-
Deling og rulling
Del opp deigen og trill ut til avlange rundstykker
-
Etterheving
La rundstykkene heve i ca 30 minutter på bakebrett under tørkle.
-
Pensle
Pensle rundstykkene med melk før steking.
-
Steking
Stek midt i ovnen i 15-18 minutter, eller til de blir litt gyldne.