
Enkel og rask oppskrift på den italienske spesialiteten polenta, med smør og revet parmesan. Polenta er et type mel laget av mais, som blir til en tykk, kremet grøt når den kokes. Vi koker polentaen i grønnsakskraft for ekstra god smak. Server som tilbehør til all slags kjøtt, fisk eller grønnsaker, eller som en middag i seg selv. Topp gjerne retten med stekt sopp og friske urter!

Polenta med parmesan
Beskrivelse
Polenta er et type mel laget av mais, som blir til en tykk, kremet grøt når den kokes. Vi koker polentaen i grønnsakskraft for ekstra god smak. Server som tilbehør til all slags kjøtt, fisk eller grønnsaker, eller som en middag i seg selv. Topp gjerne retten med stekt sopp og friske urter!
Ingredienser
Slik gjør du det!
-
Kok opp grønnsakskraften i en kjele. Ha i polentaen og bland godt.
-
Kok polentaen etter anvisning på pakken.Tips! Hurtigkokt polenta er ferdig etter ca. 5 minutter. Vanlig polenta må koke litt lenger.
-
Tilsett litt ekstra kraft hvis polentaen blir for tykk. Konsistensen skal være som en litt tykk grøt.
-
Ta kjelen av varmen og vend inn smør og revet parmesan. Smak til med salt og pepper.
Topp gjerne polentaen med stekt grønnkål og sopp, og friske urter for ekstra god smak!