
Cottage cheese pizzaboller er den perfekte lunsj eller helgefrokost når det ikke frister like mye med brødmat. Pizzabollene føyer seg i rekken av cottage cheese-inspirerte retter, og er kjappe og enkle å lage.

Pizzaboller Cottage Cheese
Beskrivelse
Cottage cheese pizzaboller er den perfekte lunsj eller helgefrokost når det ikke frister like mye med brødmat. Pizzabollene føyer seg i rekken av cottage cheese-inspirerte retter, og er kjappe og enkle å lage.
Ingredienser
Slik gjør du det!
-
Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme. Kle et stekebrett med bakepapir.
-
Ha cottage cheesen og eggene i en bolle. Kjør sammen med en stavmikser til du har en jevn blanding.
-
Bland hvetemelet, bakepulveret, saltet, den tørkede oreganoen og timianen i en skål. Skrell og finhakk rødløken. Skjær den kokte skinken, pepperonien og de soltørkede tomatene i smått. Finhakk basilikumen.
-
Ha melblandingen, rødløken, skinken, pepperonien, de soltørkede tomatene, basilikumen og den revne hvitosten i eggeblandingen. Rør med en skje til det er godt blandet og du har en klissete deig.
-
Bruk en spiseskje til å fordele deigen i 10-12 topper utover stekebrettet. Pass på at du har godt med avstand mellom dem, da de vil sige utover i ovnen. Ha eventuelt over litt ekstra revet hvitost om du ønsker.
-
Stek pizzabollene midt i ovnen i 15-20 minutter, til de begynner å bli gylne. Avkjøl dem noen minutter på stekebrettet før du legger dem over på en rist. De blir fastere i konsistensen når de har avkjølt seg. Spis de enten lunkne eller avkjølte.
Notat
Tips! Oppbevar pizzabollene i kjøleskapet.
Velg et glutenfritt mel for et glutenfritt alternativ!