
Deilige horn fylt med ost og skinke er herlig å servere rykende ferske rett fra stekeovnen, men egner seg så klart også i matpakka og som turmat (de kan varmes på bålet!). Lag dobbel porsjon når du først er i gang, så har du deilige horn på luringa i fryseren når du har lyst på noe godt!
Horn med Ost & Skinke
Beskrivelse
Ingredienser 1 porsjon gir 18 horn
Deig
Væske
Ost- og Skinkefyll
Før steking
Slik gjør du det!
-
Ha alt det tørre til deigen i en bolle
Ha alt det tørre til deigen i en bolle.
-
Smelt smør
Smelt margarin, ha i væske og varm det til 26-28 °C.
-
Rør inn væsken
Rør væsken godt inn i melblandingen i en kjøkkenmaskin.
Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.
-
La deigen heve
La deigen heve i ca. 1 time, til dobbel størrelse. Hvis du baker for hånd uten kjøkkenmaskin, kan det være greit å holde igjen noe av melet.
-
Del deigen i tre
Del deigen i tre. Kjevle ut runde pizzadeiger. Del dem i seks trekanter. Ha på skivet skinke og ost og rull hver trekant i sammen med den breieste delen først.
-
Legg hornene på et stekebrett
Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. Pass på at spissen blir liggende på undersiden. Etterhev under klede i ca. 20 minutter.
-
Pensle hornene
Pensle hornene med vispet egg og strø over sesamfrø eller valmuefrø. Stek hornene på 200 °C i 15-20 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.