0%
Loading ...

Grovbrød à la Lom

Porsjoner: 3 Total tid: 2 timer Nivå: Enkel
Gå til oppskrift Skriv ut
0 Legg til i favoritter
Grovbrød
pinit Vis Galleri 3 bilder

Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode grovbrød. Hvert år selges tusenvis av brød over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Morten Schakendas gode oppskrift deles herved med deg. Av denne oppskriften lager vi 3 små eller 2 store brød. God fornøyelse!

Grovbrød à la Lom

Pinoppskrift
0 Legg til i favoritter
Tilberedingstid 75 min Koke-/Steke tid 45 min Total tid 2 timer Nivå: Enkel Koke-/Steke temperatur: 190  C Porsjoner: 3 Beste sesong: Passer hele året

Beskrivelse

Av denne oppskriften får du enten 3 små eller 2 store brød. God fornøyelse!

Grovbrød fra Lom

Matlagingsmodus Funksjonshemmet

Slik gjør du det!

Brøddeig

  1. Smuldre gjær

    Smuldre gjæren i en bakebolle. Du kan godt bruke lunkent vann, men det er viktig at det ikke er for varmt. Hvis det blir for varmt, virker ikke gjæren. Det går fint å bruke kaldt vann, deigen blir varm nok når du elter den. Rør slik at gjæren løses opp.

  1. Ha i mel

    Ha sammalt hvete, hvetemel, salt og sukker i en bolle. Tilsett melet litt etter litt, og elt det godt inn for å få en glatt og smidig deig.

  1. Kjør kjøkkenmaskinen

    Bruker du kjøkkenmaskin, la maskinen gå i langsom fart i ca 5 minutter og deretter litt raskere i ca 2 minutter. Det er enkelt å bruke en kjøkkenmaskin med eltebolle og eltekrok. Tilsett så det romtempererte smøret, og elt videre til alt smøret er blandet inn. Deigen skal ikke være klissete, men slippe bollen.

Forheving

  1. Hev i bollen

    Strø litt mel over deigen. Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca. 40 minutter.

Utbaking

  1. Oppdeling av deig

    Strø litt mel på bakebordet. Del deigen i 3 like store deler. Form brødene slik at de passer fint i hver sin brødform.

Etterheving

  1. Hev brøddeig

    Strø mel over brødene. Etterhev brødene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle. Når brødene har hevet til dobbel størrelse er de klare til steking.

Gjør klar stekeovn

  1. Stekeovn 190°C

    Sett på stekeovnen på 190°C.

Snitt brød

  1. Snitt brødene

    Det siste du gjør før du setter inn brødene, er å snitte dem. Å snitte brødene er å ta en så skarp kniv som mulig, og skjære noen fine kutt på toppen av brødene. Da slipper du at brødene sprekker opp.

Steking

  1. Stek brødene

    Stek brødene midt i stekeovnen i ca. 40-45 minutter. Avkjøl på rist.

    TIPS! Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!

Notat

TIPS!

Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!

Nøkkelord: Grovbrød, Brød, Sunn

Har du laget oppskriften?

Tag #wpdelicious og #deliciousrecipesplugin om du har laget denne oppskriften. Følg @wpdelicious på Instagram for flere oppskrifter.

Fest denne oppskriften for å dele med venner og følgere.

pinit
Oppskriftskort drevet av WP Delicious

Ofte stilte spørsmål

Utvid alle:
Luftigere gjærbakst

Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!

Fam. Emmori

Mat og Livsstil Blogg

Hei, vi er Emmori, og har en blogg om mat og livsstil vi selv følger. Her vises litt av vårt daglige virke. Håper det kan inspirere, men ikke følg andre en deg selv.

Vurder denne oppskriften

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Legg til et spørsmål

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vurder denne oppskriften

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Legg til et spørsmål

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

0 Legg til i favoritter
Min
0 Legg til i favoritter

Del den på ditt sosiale nettverk